Nieruchomość znajduje się na działce o nieregularnym kształcie o powierzchni 366 m2. Działka znajduje się kilka kroków od rynku w Lublińcu. Znakomita lokalizacja dla punktu gastronomicznego oraz mieszkań.
Cena 1 200 000 zł Brutto do negocjacji w Biurze (nie negocjujemy przez telefon, e-meila czy sms)
Budynek składa się z 3 pięter. Parter przeznaczony jest, jako restauracja z zapleczem, pierwsze piętro podzielone jest na dwa mieszkania. Jedna część jest gotowa do zamieszkania, natomiast druga część wymagająca zaadaptowania, jako mieszkanie wraz z generalnym remontem. Drugie piętro to poddasze, które wymaga generalnego remontu. Budynek wymaga również całkowitej przebudowy dachu, w związku z przebudową wykonany jest już projekt budowlany, który uzyskał zatwierdzenie wraz z pozwoleniem na budowę w Starostwie Powiatowym. Projekt gotowy do wdrążenia od zaraz. Na każdym piętrze doprowadzona jest instalacja grzewcza (gazowa), prąd o mocy 30 kw, woda, wszystkie media oraz monitoring. Nieruchomość posiada okna PCV z roletami antywłamaniowymi oraz częściowo zabezpieczonymi metalowymi kratami. Drzwi wejściowe, jak i wewnętrzne są drewniane, częściowo przeszklone. Atutem budynku jest możliwość podjęcia prowadzenia restauracji od zaraz, ponieważ jest w pełni wyposażona oraz przygotowania do prowadzenia tego typu działalności. Parter budynku jest zaprojektowany w jednym klimacie, poszczególne sale restauracyjne są kontynuacją wizji drugiej sali restauracyjnej. Wszystkie pomieszczenia są spójne i przemyślane pod względem swojej praktyczności. Pomieszczenia restauracyjne wyposażone są w klimatyzacje. Budynek posiada również do wglądu dokumentacje przedstawiającą: projekt indywidualny na zaadaptowanie poddasza nieużytkowego na część mieszkalna, projekt inwentaryzacji budowlanej całej kamienicy oraz projekt podziału budynku dla celów ustanowienia samodzielnej własności poszczególnych lokali.
PARTER
1.SALA RESTAURACYJNA nr 1 do częściowego remontu, z podwieszanym sufitem z płyt kartonowo gipsowych wraz z oświetleniem, na podłodze płytki.
2. ZAPLECZE KUCHENNE pomieszczenie zaadaptowane, jako schowek, sufit podwieszany, na podłodze znajduje się linoleum, w pomieszczeniu znajdują się również metalowe regały.
3. KUCHNIA nr 1 znajduje się okap gastronomiczny, lodówka, piec, blaty robocze, zlewozmywak, 2 x szatkownica gastronomiczna do warzyw. W pomieszczeniu na podłodze, połowie ścian znajdują się płytki, na pozostałych ścianach znajduje się tynk.
4. TOALETA DAMSKA sanitariaty, podłoga i ściany w płytkach
5. TOALETA MĘSKA sanitariaty, podłoga i ściany w płytkach
6. SALA RESTAURACYJNA nr 2 zaletą tej sali jest częściowo przeszkolony dach z efektownym witrażem, drewniane belki na suficie, układ sali jest w postaci litery L. W skład wyposażenia wchodzą drewniane stoliki z krzesłami, efektowne oświetlenie w postaci lampionów, podświetlany bar drewniany z licznymi rycinami. Wszystko utrzymane w klimatycznym stylu, ściany z tynku strukturalnego z lamperią drewnianą i ceglaną. Ozdoby ścienne w postaci imitacji okien drewnianych, podświetlanych z obrazami, głównym punktem ozdobnym jest atrapa starego pieca kaflowego, podłoga pokryta płytkami. Dodatkowe wyposażenie na sali: chłodziarka do wina, witryna chłodnicza, lodówka na napoje, zlew dwukomorowy, dystrybutor do piwa oraz zastawa stołowa. Zaletą jest tutaj nagłośnienie na całej sali. Restauracja posiada dwa wejścia, pomieszczenie przygotowane na 28 miejsc siedzących.
7. TOALETA DAMSKA sanitariaty, grzejnik aluminiowy, na ścianach i podłodze płytki
8. TOALETA MĘSKA sanitariaty, grzejnik aluminiowy, na ścianach i podłodze płytki
9. ZAPLECZE przy barze, zmywarka gastronomiczna, zlew dwukomorowy, regały oraz zastawa stołowa
10.KOTŁOWNIA ogrzewanie gazowe
11. KUCHNIA nr 2 okap gastronomiczny, piec do pizzy, frytkownica, płyta gazowa, mikser spiralny do ciasta, zlew dwukomorowy, zlew jednokomorowy, lodówka z zamrażalnikiem, 2x lodówka, mikrofalówka, blaty robocze, bemar. Podłoga oraz ściany wykończone płytkami
12. KORYTARZ regały oraz zastawa stołowa
13. TOALETA dla personelu, sanitariaty, lustro, podłoga oraz ściany wykończone płytkami
14. ZAPLECZE zaadaptowane, jako schowek z regałami, lodówką, lodówką z zamrażalnikiem oraz zamrażarką skrzyniową. Podłoga w płytkach, ściany otynkowane i pomalowane.
15. ZAPLECZE KUCHENNE: zmywarka, zlew dwukomorowy, lodówka, zamrażarka skrzyniowa, zastawa stołowa, regały. Ściany wykończone tynkiem strukturalnym, podłoga płytkami.
16. KUCHNIA nr 3 okap gastronomiczny, piec kuchenny ( 6 palników), zlew dwukomorowy, zlew jednokomorowy, 2 x zaparzacz (do kawy, herbaty), zamrażalnik, 2x lodówka, lodówka z zamrażalnikiem, krajalnica, maszynka wielofunkcyjna, blaty robocze, regały. Podłoga pokryta linoleum, ściany wykończone płytkami i gładzią gipsową.
17. SALA RESTAURACYJNA nr 3 pomieszczenie wykończone w drewnie, sufit wykończony efektownymi drewnianymi belkami, wnętrze sali imituje elewację domu. Głównym efektem jest stworzone zadaszenie, które wprowadza nas w odpowiedni klimat, akcentując to drewnianymi oknami, w których znajdują się pejzaże, całość jest pięknie podświetlona. Oświetlenie następuje poprzez efektowne lampiony rozmieszczone po całej sali. Dopełnieniem są piękne drewniane stoliki oraz krzesła z obiciami materiałowymi. Podłoga wykończona płytkami, ściany pokryte tynkiem strukturalnym oraz lamperią drewniano- ceglaną. Restauracja posiada osobne wejście, pomieszczenie przygotowane pod 15 miejsc siedzących.
18. SALA RESTAURACYJNA nr 4 atutem sali jest czynny kominek, ocieplający tamtejszy klimat restauracji, można go zapalać w chłodniejsze dni oraz przez okres zimowy. Pomieszczenie wykończone w drewnie, sufit wykończony efektownymi drewnianymi belkami oraz dekoracyjnymi witrażami. Na ścianach zastosowano lamperię drewniano- ceglaną oraz tynkiem strukturalnym, podłogę pokrywają płytki imitujące wygląd cegły. Ważną rolę odgrywa piękny drewniany bar, który jest podświetlany i jego detale ujęte zostały w formie różnorodnych rycin. Wyposażenie sali to piękne drewniane stoły oraz krzesłami drewnianymi z obiciami. Oprócz podstawowego wyposażenia jest również lodówka, chłodziarka do win, dystrybutor do piwa, witryna chłodnicza, lodówka na napoje, zastawa. Pomieszczenie przygotowane pod 15 miejsc siedzących.
19.HALL mieści jedno z wejść do budynku, z pomieszczenia przechodzimy do poszczególnych sal restauracyjnych oraz wejść na I piętro. Drzwi wejściowe drewniane, częściowo przeszklone, sufit wykończony efektownymi drewnianymi belkami, ściany pokryte tynkiem strukturalnym. Podłoga pokryta płytkami, na ścianach znajdują się liczne podświetlane tablice na ofertę restauracji. W tej części pomieszczenia znajduje się zamrażalka skrzyniowa.
20. POMIESZCZENIE GOSPODARCZE przeznaczone typowo pod schowek na odpady różnego typu. Wejście do pomieszczenia jest od zewnątrz, jak również od wewnątrz budynku.
21. KORYTARZ
PIERWSZE PIĘTRO
1.KLATKA SCHODOWA schody wykończone płytkami, ściany do połowy mozaika żywiczna, tynk strukturalny, brak balustrady.
2. SCHOWEK do remontu, wykończony płytami kartonowo- gipsowymi
3. ŁAZIENKA wyposażona w wannę, brodzik, umywalkę, toaleta, grzejnik łazienkowy, grzejnik aluminiowy. Podłoga oraz ściany wykończone płytkami.
4.PRZEDSIONEK
5. KUCHNIA umeblowana z wyposażeniem: lodówka, okap, mikrofalówka, zlew jednokomorowy. Podłoga podzielona na płytki oraz panele, ściany natomiast częściowo pokryte płytkami oraz tapetą typu raufaza
6.SYPIALNIA do remontu, podłoga panele, ściany tapeta typu raufaza, wyposażenie: grzejnik aluminiowy, oświetlenie halogeny, pianino. W pomieszczeniu znajduje się wyjście na balkon.
7. BALKON do całkowitego remontu
8. GARDEROBA do remontu
9. PRZEDPOKÓJ wyposażony w meble, grzejnik aluminiowy. Ściany wykończone tapeta typu raufazą, podłoga płytki
10. SALON umeblowany, grzejniki aluminiowe, kominek. Podłoga wykończona przy kominku płytkami, na pozostałej części parkiet, efektowne drewniane belki na suficie
11. SYPIALNIA szafa wnękowa, sofa, biurko, wykończenie podłogi w panelach, ściany gładź gipsowa.
12.BIURO Z ŁAZIENKĄ wyposażenie biura: sofa, biurko drewniane, witryna drewniana, grzejnik aluminiowy. Wykończenie pomieszczenia: podłogi panele, płytki, ściany gipsowe. Wyposażenie łazienki: toaleta, umywalka, prysznic, podłoga i ściany płytki.
13. SCHOWEK do całkowitego remontu
14. ŁAZIENKA pomieszczenie do zaadaptowania, jako łazienka. Stan istniejący: łazienka wykończona płytami gipsowymi oraz zrobione wylewki podłogowe, poprowadzone piony z wodą. Pomieszczenie przygotowanie pod prysznic, wannę oraz toaletę.
15. KUCHNIA pomieszczenie do zaadaptowania, jako kuchnia. Stan istniejący: wylewki betonowe na podłodze, ściany i sufit wykończone płytami kartonowo gipsowymi. W pomieszczeniu możliwość zainstalowania ogrzewania gazowego. Instalacja wodna, elektryczna, gazowa pociągnięta na całym piętrze.
16. SYPIALNIA pomieszczenie do zaadaptowania, jako salon bądź sypialnie. Stan istniejący: przygotowane miejsce na grzejniki, wylewki betonowe na podłodze, gładź gipsowa na ścianach, sufit do remont, wstawione nowe okna.
17. SALON pomieszczenie do zaadaptowania, jako salon bądź sypialnie. Stan istniejący: wylewki betonowe na podłodze, gładź gipsowa na ścianach, sufit do remont, wstawione nowe okna.
18. SCHODY płytki, ściana mozaika żywiczna, tynk strukturalny
STRYCH
Możliwość zaadaptowania strychu, jako powierzchnie mieszkaniową. Wydzielić można dwa mniejsze mieszkania lub jedno większe. Atutem jest otwarta powierzchnia, którą w prosty sposób można zaadaptować. Stan istniejący: instalacja wodna, elektryczna, gazowa, wentylacja na całym piętrze. Dach do całkowitego remontu z przygotowanym oraz zaakceptowanym projektem. Projekt dachu z pełną dokumentacja oraz pozwoleniem na budowę.
Powierzchnia pomieszczeń:
PARTER
1.SALA RESTAURACYJNA nr 1 - 35,25 m2
2. ZAPLECZE KUCHENNE - 5,99 m2
3. KUCHNIA nr 1 - 14,03 m2
4. TOALETA DAMSKA - 5,2 m2
5. TOALETA MĘSKA - 2,48 m2
6. SALA RESTAURACYJNA nr 2 - 67,13 m2
7. TOALETA DAMSKA - 1,99 m2
8. TOALETA MĘSKA - 2,03 m2
9. ZAPLECZE - 3,55 m2
10.KOTŁOWNIA - 5,21 m2
11. KUCHNIA - 10,79 m2
12. KORYTARZ - 2,86 m2
13. TOALETA - 1,39 m2
14. ZAPLECZE - 12,16 m2
15. ZAPLECZE KUCHENNE - 8,27 m2
16. KUCHNIA - 16,9 m2
17. SALA RESTAURACYJNA 24,1 m2
18. SALA RESTAURACYJNA - 35,72 m2
19.HALL - 20,61 m2
20. POMIESZCZENIE GOSPODARCZE - 4,13 m2
21. KORYTARZ - 6,28 M2
Całkowita powierzchnia parteru: 287,33 m2
PIERWSZE PIĘTRO
1.KLATKA SCHODOWA - 4,35 m2
2. SCHOWEK - 1,97 m2
3. ŁAZIENKA - 5,97 m2
4. PRZEDSIONEK - 2,45 m2
5. KUCHNIA - 19,19 m2
6.SYPIALNIA - 25,79 m2
7. BALKON - 9,67 m2
8. GARDEROBA - 2,45 m2
9. PRZEDPOKÓJ - 13,15 m2
10. SALON - 43,13 m2
11. SYPIALNIA - 17,06 m2
12.BIURO Z ŁAZIENKĄ - 20,98 m2
13. SCHOWEK - 14,35 m2
14. ŁAZIENKA 8,8 m2
15. KUCHNIA 16,1 m2
16. SYPIALNIA - 21,28 m2
17. SALON - 22,05 m2
18. SCHODY - 7 m2
Całkowita powierzchnia I piętra: 264,41 m2
Poddasze (Piętro II) -całkowita powierzchnia 158,26 m2
Całkowita powierzchnia budynku 710 m2
DODATKOWE INFORMACJE:
Typ własności: własność
Materiał budowlany: cegła
Kanalizacja: miejska
Ogrzewanie: gazowe
Prąd: jest
Gaz: jest
Woda: miejska
Typ parkingu: brak
Stan lokalu: do remontu
Klimatyzacja: tak
Oświetlenie: inne
Kształt działki: nieregularny
Konstrukcja: murowana
Typ drogi: asfaltowa
Typ ogrodzenia: brak
Wentylacja: tak
Monitoring: tak
Kuchnia: tak
Przeznaczenie: gastronomiczne
Treść niniejszego ogłoszenia nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.
Dla Państwa wygody zapraszamy na firmową stronę internetową naszego biura BMC , gdzie znajdą Państwo komplet zdjęć, rzut/mapkę, filmy, zdjęcia panoramiczne 360 stopni, gdzie mogą się Państwo rozejrzeć po nieruchomości, dokładną lokalizację, opis miejscowości i okolicy z uwzględnieniem walorów historycznych i przyrodniczych.
Prosimy zapoznać się również z zakładką dla kupujących.
Pomimo oznaczenia dokładnej lokalizacji prosimy jednak mieć na uwadze, że nasi Klienci nie chcą być zaskakiwani niezapowiedzianymi wizytami. W przypadku chęci obejrzenia nieruchomości zawsze prosimy o kontakt z naszym biurem. Kontakt z właścicielem dokonywany jest wyłącznie przez nasze Biuro Nieruchomości.